Eerste Karen Resto Night in België!

Simon Smetryns-10 november 2023 om 16:48

Clémentine Caron en Kobe Peeters werden uitgenodigd op de eerste Karen Night in Chapeluur in Gent.

Zou jij zo bediend willen worden?

Joost Klein officieel gediskwalificeerd

Joyce Vander Auwera-11 mei 2024 om 10:35

AVROTROS reageert op het besluit van de organisatie van het Eurovisiesongfestival om Joost Klein te diskwalificeren als 'disproportioneel'. De omroep betreurt het enorm en kondigt aan later met meer inhoudelijke informatie te komen. Ze zijn geschokt door het besluit.

De diskwalificatie volgt op een incident na de halve finale van donderdag, waarbij Klein betrokken was. Het incident wordt momenteel onderzocht door de Zweedse politie en het openbaar ministerie. Het is ondertussen wel duidelijk dat het niet ging om een fysieke confrontatie, wel een bedreiging die Klein zou geuit hebben naar een vrouwelijke productiemedewerker van het Eurovisiesongfestival.

"We willen graag duidelijk maken dat, in tegenstelling tot sommige berichten in de media en speculaties op sociale media, bij dit incident geen andere artiest of delegatielid betrokken was", aldus de European Broadcasting Union (EBU).

Als gevolg van dit voorval mocht de 26-jarige artiest gisteren niet deelnemen aan zowel de generale repetitie als de juryshow. De laatste generale repetitie vindt vanmiddag om 13.30 uur plaats.

Het is de eerste keer ooit in de geschiedenis van Eurovisie dat een land gediskwalificeerd wordt tijdens de finaleweek. De wereldwijde voting zou opengaan deze nacht, om middernacht, maar werd uitgesteld door het lopende onderzoek. Nu Joost officieel uit de contest ligt, gaat de wereldwijde voting open om 13u. Europese kijkers kunnen stemmen vanaf de finale begint.

Joost Klein treedt niet op in juryshow

Joyce Vander Auwera-10 mei 2024 om 18:55

Joost Klein is uitgesloten van de juryshow van het Eurovisiesongfestival vanwege een lopend onderzoek naar een recent incident. Nog niet op de hoogte? Hier lees je meer.

AVROTROS meldt dat de European Broadcasting Union (EBU) geen toestemming heeft gegeven voor zijn deelname vanavond (21u) in de Malmö Arena. De vakjury zal daarom het optreden van 'Europapa' uit de tweede halve finale beoordelen.

De EBU onderzoekt nog steeds het incident rond Klein, maar verdere details zijn niet bekend. Er zijn geruchten over een mogelijk geweldsincident, maar dit is niet formeel bevestigd. De EBU heeft aangegeven dat er nog steeds 'discussies' gaande zijn met AVROTROS, die de Nederlandse inzending organiseert, maar het is onduidelijk wanneer er een beslissing zal worden genomen.

Op sociale media gaat de geruchtenmolen ondertussen volop z'n gang. Zo zou Klein een klap uitgedeeld hebben aan een Israëlische journalist die spotte met de dood van zijn overleden ouders. Verder gaan er andere roddels rond, onder andere dat hij een aanvaring had met een fotografe tot ruzie met de Israëlische delegatie. Alleszins zou er sprake zijn van een fysieke confrontatie, to be continued.

Ontdek meer