Tweede seizoen 'Fallout' bevestigd

Karen Luiken-20 april 2024 om 07:24

Een week na het verschijnen van het eerste seizoen hebben de makers van ‘Fallout’ al goed nieuws. Er komt een vervolg: het tweede seizoen is bevestigd door streamingsdienst Prime Video!

“We kunnen niet wachten om de wereld opnieuw op te blazen”, laat Prime Video in een aankondiging weten.

‘Fallout’ is gebaseerd op het gelijknamige videospel en heeft Walton Goggins, Ella Purnell en Aaron Moten in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over de door nucleaire bommen verwoeste stad Los Angeles, waar mensen in ondergrondse kluizen (Vaults) leven om zich te beschermen tegen straling, mutanten en rovers.

Joost Klein werd tweede in halve finale

Karen Luiken-12 mei 2024 om 06:35

Joost Klein had het ver kunnen schoppen in de finale van het Eurovisiesongfestival. De artiest, die gisteren gediskwalificeerd werd, is donderdag tweede geworden in de halve finale. Dat heeft EBU vandaag bekendgemaakt.

Nederland kreeg in de tweede halve finale van donderdag maar liefst 182 punten in het totaal. Vier landen gaven Joost Klein het hoogste aantal punten van 12. Genoeg voor de tweede plek. Israël eindigde op de eerste plek met 194 punten.

Op welke plek Joost Klein in de finale geëindigd zou zijn, zullen we nooit definitief weten. De artiest werd gekwalificeerd vanwege een aanklacht voor bedreiging van een tv-medewerker. Zwitserland heeft het liedjesfestijn gewonnen. Kroatië eindigde op de tweede plek.

Zwitserland wint Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-12 mei 2024 om 06:15

Zwitserland heeft de 68ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen. De artiest Nemo wist met het liedje ‘The Code’ de meeste punten te pakken.

Nemo is de eerste non-binaire artiest ooit die het songfestival wint. Voor Zwitserland in het algemeen is het de derde winst in de geschiedenis.

Op de tweede plek is topfavoriet Kroatië geëindigd. Oekraïne werd derde, Frankrijk vierde en Israël vijfde.

Deze editie van het liedjesfestijn was er een met een zwaarbeladen randje. Ten eerste omdat de Nederlandse inzending Joost Klein vlak voor de finale te horen kreeg dat hij gediskwalificeerd was vanwege een klacht van een tv-medewerking over bedreiging. Ook was er sprake van protesten vanwege de deelname van Israël en was er extra beveiliging.

Ontdek meer